PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Vikend na Zvezdarištu

U okviru dečjeg pozorišnog festivala “Pozorište Zvezdarište”, koji se održava se od 20. do 25. aprila 2012. godine u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” u Beogradu, danas će od 10, 12 i 16 sati Dečje pozoriše Subotica izvesti predstavu za bebe „Probudilica – Kelteto“. Za 17 sati najavljena je predstava „Ušećerena Pepeljuga“ Teatar 78 iz Beograda.

Predstava "Probudilica-keltető", druga premijera subotičkog Dečjeg pozorišta u okviru scene "Teatar u pelenama", posvećena je isključivo BEBAma. Nakon buđenja, otvorenih očiju, posmatraju, dodiruju i osećaju svet koji je za njih ogroman. Prostire se od kreveta, čak.....do neba sa zvezdama. Pod glavom jastuk. Jastuk po jastuk...Mačka, slon, zmija, leptir...i oni spavaju. Bude se. Lete. Provlače. Prolaze. I tako do novog snivanja... Predstava traje 20 minuta, a zatim sledi još toliko druženja sa bebama i roditeljima.

“Ušećerena Pepljuga” je priča o devojci koja živi i radi u poslastičarnici „Dvor“. Ona vredno sprema razne ukusne kolače, pogotovo puslice. Njene zle sestre Lenja pita i Šampita se uporno trude da joj smetaju i otežaju rad, a pritom halapljivo jedu njene kolače. Maćeha Profiterola, netrpeljiva i okrutna, zabranjuje Pepeljugi da izlazi i da se druži. Međutim, šarmantnog princa – Mafina, očara Pepeljugina vrednoća i požrtvovanost, čak i pored sjaja i bogatstva njenih sestara. Pepeljuga je divna priča o pravim vrednostima i osobinama koje se cene tokom celog života. U ovoj predstavi dominiraju pevljivi songovi i koreografije u kojima mladi harizmatični glumci prenose dobru atmosferu i podstiču decu na smeh. Scenografija prave velike poslastičarnice vodi nas u jedan novi slađi svet.

U nedelju, 22. aprila, od 11 časova na trgu ispred UK “Vuk” biće održana radionica za pravljenje zmajeva “Kod Zmajice na rođendanu“, a sat kasnije Mila Teater iz Sofije izvešće predstavu “Ružno pače“. U popodnevnim časovima (17h) predstavlja se Kazalište mala scena iz Zagreba, sa predstavom „Kamenje“
Ako ostaneš dosledan sebi, ako ne posrneš ni u najtežim trenucima i nastaviš da ideš napred, jednog dana ćeš otkriti da si odrastao i da nisi ono šta si mislio da ćeš biti. Postao si ono šta si sanjao da ćeš biti…ti imaš krila i možeš da letiš, poručuje predstava “Ružno pače”. Korišćenjem ultravioletnog svetla, siluete glumaca i same bine su potpuno nevidljive, pa se stiče utisak magičnog pokreta samih lutaka. Stil predstave je veoma sličan animaciji crtanih filmova. Jednostavna je, izražajna i živopisna.

U predstavi “Kamenje” dva dečaka uzrasta 13 i 15 godina, bacajući kamenje sa nadvožnjaka na automobile koji jure, prouzrokuju nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu se postavlja  pitanje krivice i kazne, ali i odgovornosti za taj nesrećan događaj. Da li su dečaci krivi ili nisu, a ako jesu, kako ih kazniti? Ko je odgovoran za nasilničko ponašanje mladih i nesreće koje prate takvo ponašanje? Predstava postavlja sva ta pitanja i pokušava još jednom probuditi svest o društvenoj odgovornosti pozorišta za mladu publiku.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT