PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Tajne muzeja

Jeste li znali da je ulaz u muzeje u sastavu Muzeja grada Beograda potpuno besplatan svake prve nedelje u mesecu?! I da od 15. avgusta svi oni rade po novom, dužem radnom vremenu?
Jedanaesta Noć muzeja održaće se 7. juna širom Srbije, a ove godine poseban program namenjen je deci. Na čak 15 lokacija širom Beograda, od 18 do 22 sata, mališane i njihove roditelje očekuje raznovrstan sadržaj koji će im približiti muzeje na zabavan način uz važne obrazovne lekcije iz kulture i umetnosti.
Nakon velikog interesovanja koje je „Odrastanje u Kraljevu u 19. i 20. veku“ izazvalo, Muzej istorije Jugoslavije (Botićeva 6) predstavlja ovu izložbu kraljevačkog Narodnog muzeja od beogradskoj i internacionalnoj publici. Izložba se može pogledati do 12. januara, a prikazuje mnogima najdraži i najbezbrižniji deo života - od rođenja do punoletstva.
Kako su radili prvi kompjuteri ili televizori, stari gramofoni, fotoaparati, stare pisaće mašine, kako je Srbija izgledala pre elektrifikacije, saznajemo u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.
Dečji klub Narodnog muzeja u Beogradu organizuje radionicu Mali predmeti za velike umetnike u subotu, 17. avgusta s početkom u 13 časova u atrijumu Narodnog muzeja. Program je namenjen deci do 12 godina.
U okviru pratećeg programa aktuelne izložbe Narodnog muzeja u Beogradu "Konstantin Veliki i Milanski edikt (313) rađanje hrišćanstva u rimskim provincijama na tlu Srbije", ovog četvrtka, 15. avgusta od 19 sati svi zainteresovani posetioci i ljubitelji antičke umetnosti će imati priliku da ovu epohu sebi približe kroz radionicu Mozaik.
Zbog velikog interesovanja publike, izložba "Carski darovi" Muzeja istorije Jugoslavije, Muzej 25. maj (kompleks MIJ, Botićeva 6), produžena je do 22. septembra 2013. godine. Stručna vođenja kroz izložbu organizuju se subotom od 13 sati i sredom od 18, a program za najmlađe "Dečji kutak" subotom od 13 do 15 časova.
Jeste li znali da na ovogodišnjoj "Noći muzeja" postoji i specijalna, dečja ruta?! Zato 18. maja ne propustite da zavirite sa vašim mališanima u neke od 60 muzeja, galerija i izlozbenih prostora, naučite da pravite vatromet, poigrate se vatrom, vodom, maglom, otkrijete čudesni svet bajki, postanete slikari, astronomi ili eko heroji...
U okviru izložbe "Albreht Direr i njegovi savremenici – Trijumfalna povorka cara Maksimilijana Prvog", koja je početkom septembra otvorena u u Konaku knjeginje Ljubice, Dečiji klub Muzeja grada Beograda organizuje za dve kreativne radionice za decu.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT