PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Premijera "Uspavane lepotice" u Pozorištu "Puž"

Predstava "Uspavana lepotica" premijerno je prikazana 12. aprila 2013. godine od 18 sati u Pozorištu "Puž" u Beogradu. Ova nova muzička komedija biće odigrana čak šest puta ovog vikenda (subota, 13. april od 12, 14 i 17 sati; nedelja, 14. april od 12, 14 i 18 sati) jer "Puž" slavi svoj 36. rođendan.

U pitanju je klasična bajka, sa klasičnom muzikom, klasičnim baletom, klasičnim kostimima, ali u klasičnoj obradi Branka Milićevića Kockice. Režiju potpisuje Slobodanka Caca Aleksić.

- Na dvoru su zaspali svi osim kralja koji pati od nesanice. On moli šumske vilenjake da mu pomognu da pronađe Princa koji će je poljubiti i probuditi, ali ih ometa nevaljala vila Vilena. Brankova obrada klasične bajke ima nekoliko noviteta. Usnuli dvor nije obrastao u trnja, pa se naša uspavana lepotica ne zove "trnova", nego samo Ružica. Njen tata nije bezimeni kralj, nego se zove Branko i nije zaspao zato što pati od nesanice. To mu daje mogućnost da se bori protiv nevaljale vile Vilene koja je uspavala Ružicu. U tome mu pomaže dečji hor malih vilenjaka i veliki vilenjak Veseli Vili - objašnjava Caca.
Princezu Ružicu igra, ali u pravom značenju te reči, znači pleše, balerina beogradskog Narodnog pozorišta Ivana Radošević, ali za razliku od svojih koleginica Ivana ima i glumačke i pevačke zadatke što za balerine nije uobičajena pojava. Princa igra Ivanin kolega iz baletskog ansambla Narodnog pozorišta Goran Stanić. I on je neobična pojava pošto pored plesa i glumi i peva.
Branko pomalo žali što nikada nije igrao nijednog princa, ali je zadovoljan što igra kralja već četvrti put. Nada se da će bar jednom dobiti ulogu cara. Međutim, iako je kralj, Brankova uloga nije glavna. Glavne uloge imaju Isidora Minić kao nevaljala Vilena i Raša Vujović, vilenjak Veseli Vili.

Kroz ovu verziju "Uspavane lepotice" prvi put se kompozicije Dvoržaka, Griga, Mocarta pevaju na stihove dečje poezije. Tako se "Puževa" publika na najbolji način upoznaje s remek delima devet poznatih starih majstora ozbiljne muzike, slušajući deset poznatih kompozicija i arija. Muzičke aranžmane je uradio Zoran Obrenović, scenografiju Aleksandar Veljanović, koreograf je Konstantin Kostjukov, a kostimograf Snežana Šimić.
Predstava "Uspavana lepotica" namenjena je mališanima od dve godina pa naviše, a i "odrasli otkidaju", kažu u Pozorištu "Puž". Karate su, za sada, rasprodate jedino za nedeljni termin od 18 sati.

Tekst: povedime.info i Pozorište "Puž"

Foto: Pozorište "Puž"

 

 Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT