PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

“Pozorište Zvezdarište“ od 18. do 25. aprila

Pod sloganom „Zagledani u zvezde“, dečji pozorišni festival “Pozorište Zvezdarište“, jedanaesti po redu, biće održan od 18. do 25. aprila 2013. godine u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.  Za festivalske nagrade će se takmičiti 12 pozorišnih predstava iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje je izabrala selektorka Olivere Viktorović.

Biće prikazana i predstava „Drvence“ Dečjeg pozorišta Subotica - „Teatar u pelenama“, specijalno kreirana za bebe i njihove roditelje.
- Zagledani u zvezde i lepšu budućnost pozorišta za decu i mlade, ovde ćemo se družiti, igrati, stvarati, maštati, smišljati nove ideje i akcije. Ako je pozorište igra (a jeste!) i ako je igra od suštinskog značaja za razvoj deteta (a jeste!), onda  je jednačina jasna: pozorište je neophodno za odrastanje! Pozorište podrazumeva fantaziju, maštu, fikciju, ali istovremeno decu i mlade uči da razlikuju dobro od lošeg, bitno od nebitnog, da zapažaju odnose između uzroka i posledica, da izraze emocije, da bolje razumeju sebe i druge, pomaže im da razviju kreativnost i imaginaciju i da budu svesniji stvarnosti. I baš zato je pozorište za decu i mlade taj čarobni put odrastanja i saznavanja – prepun boja, zvukova, ritma, pokreta, utisaka, osećanja, reči -  poručuje Vesna Petrović Urošević, direktorka festivala “Pozorište Zvezdarište“.    
Festival će pratiti i četvorodnevna besplatna radionica Nikole Zavišića „Živa radionica primenjene drame i minimalnog pozorišta“, koju za mlade pozorišne stvaraoce i studente organizuju ASITEŽ Srbije i Zvezdarište. Biće tu i mnogo zanimljivih pratećih programa: izložba likovnih radova dece i mladih „Zvezdano nebo nada mnom“, kreativna radionica arhitekture „Zvezdani grad“, kreativna radionica „Svemir na dlanu“, promocija pokreta „Ura Kultura“, susreti sa stvaraocima za decu, „Bubble show“, muzičko-plesne radionice...

Program festivala možete preuzeti putem linka http://zvezdariste.org/2013/srp/programPovedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT