PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Poklanjamo karte za "Pustolova"! :)

Nakon uspešne premijere predstave "Pustlov", po tekstu Vladimira Andrića i u režiji Miroslava Ercegovića, ovaj komad nastavlja život na redovnom repertoaru Doma omadine Beograda. Prva repriza biće izvedena u utorak, 6. maja od 18 časova, a povedime.info i Dom omladine ovom prilikom poklanjaju tri puta po dve ulaznice najbržim čitaocima koji pošalju imejl na pr@povedime.info!

Avanture ovog omiljenog junaka, deca, mladi ali i oni nešto stariji, rado su gledali u televizijskom serijalu RTS-a, ali i čitali u knjizi. Sada nam lik Pustolova i njegove dogodovštine oživljava glumac Marko Stojanović, u saradnji sa sjajnom umetničkom ekipom okupljenom oko ovog projekta.

“Svi narodi i sve kulture imaju svoje junake. Stvarne, izrasle u turbulentnim vremenima, i stvorene u narodnoj mašti kao izraz potrebe za samoodbranom od zla, predrasuda i primitivizma. Tako je i naš narod stvorio mitove od, sa jedne strane stvarnih, Milunke Savić, do izvedenih, kao što je Kraljević Marko. Danas, kada je scena pretrpana kvazi likovima sumnjivih vrednosti, fabrikovanih od medija još sumnjivijih vrednosti, Andrić nam je dao lik Pustolova i pružio mogućnost da, nas i našu decu očistimo od dominacije polusveta, polulikova i polukulture.”, kaže reditelj Miroslav Ercegović i poručuje: “Andrićev stil i jezik, briljntna muzika Ane Stanić, sjajna scenografija i razigrani kostimi, uz naravno glumačku igru Marka Stojanovića i ostalih učesnika u predstavi obećavaju zabavu ne samo deci, već i njihovim roditeljima. Da ne zaboravim bake i deke kao posebno dragu publiku.”

O svom učešću u predstavi "Pustolov", Marko Stojanović, glumac i v.d. direktora Doma omladine Beograda kaže: "Pre nekoliko sedmica je dogovoreno da se radi predstava Pustolov po čuvenom tekstu Vladimira Andrića i u režiji i produkciji Miroslava Ercegovića i koprodukciji Doma omladine Beograda. U jednom trenutku je projekat ostao bez glavnog glumca koji je zbog pomeranja pređašnjih obaveza morao da odustane i uloga je ponuđena meni. Uvek sam bio veliki protivnik činjenice da u Srbiji čim postanete upravnik pozorišta u toj kući počinjete da glumite, režirate, dizajnirate, pišete, producirate... Od prvog dana sam izbegavao da bilo šta drugo radim u Domu omladine Beograda, osim upravljanja radnim procesima. U prvom trenutku sam odbio ulogu bez razmišljanja. Kada me je producent ponovo upitao, stavljen sam pred iskušenje da li da pomognem projektu ili ne. Konsultovao sam se sa zaposlenima u Domu omladine, pitao sam ih za mišljenje i stav. Njihovo odobravanje mi je posebno pomoglo da donesem odluku i na tome sam im zahvalan. Nakon nekoliko dana ozbiljnog promišljanja, došli smo do rešenja da sav honorar za izvođenje ove predstave na redovnom repertoaru Doma omladine Beograda poklonim za razvoj besplatnih obrazovnih programa ove kuće, koje sam inicirao pre nekoliko meseci i do kojih mi je posebno stalo. Jedva sam stizao na probe u svoje slobodno vreme, ali ću ipak zaigrati za decu, od kuće koju vodim neću uzeti ni dinara za učešće u ovom projektu, a biću u prilici i da je skromno finansijski pomognem. Zahvalan sam i ekipi Pustolova što je trpela moja kašnjenja  na probe, zbog obaveza koje imam u Domu omladine Beograda, a koje ne znaju za radno vreme."

''Originalan, upečatljiv, na svoju ruku, ali neizmerno zanimljiv i drag, PUSTOLOV skoro da se može uvrstiti u mitske likove poput Barona Minhauzena, Tila Ojlenšpigela ili nekog drugog dobrohotnog opsenara. Čitaocu, vođenom iskusnom piščevom rukom neminovno sleduje pad u postavljenu zamku – bez odlaganja spreman je da se upusti i u pustolovine koje su van korica ove knjige.'' (M.S.Bajford)

U pustolovinu krećemo sa scene Doma omladine Beograda. Osvojićemo vrh Kilimandžara, prespavati zimski san u pećinama kanadskih medveda, uloviti opasnog nilskog krokodila. Nahranićemo tetka Sokinim grizom strašnog polarnog žderavca Karkadžua i pobediti opasnu Orhideju mesožderku.
Cena ulaznice: 500 dinara. Porodični popust: na 4 kupljene ulaznice, 5. je besplatna!

Volim pesmu oluje i Bespuća zov,
ceo svet me deco zna,
ja sam PUSTOLOV.

This video requires the free Flash plugin.

Tekst: Milica Šavarlić, DOB

Foto: Dom omladinePovedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT