PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

MOCART ZA DECU opera "Čarobna frula" u Madlenianumu

MOCART ZA DECU opera "Čarobna frula" u Madlenianumu

Čuvena Mocartova opera "Čarobna frula", skraćena na sat vremena i prilagođena ukusu najmlađe publike, biće ponovo izvedena na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum u Beogradu u decembru 2015. godine. Kako su karte za ovu operu, veroveli ili ne, uvek rasprodate, preporučujemo vam da na vreme rezervišete svoje mesto na decembarskoj predstavi.

"Opera "Čarobna frula", urađena kao bajka prilagođena deci, svakako bi najmlađima mogla da pruži nadasve drugačiji i zabavan način slušanja Mocarta i gledanja pozorišne predstave. Poznato je da se u stvaranju predstava za decu opravdano pribegava korišćenju muzike u što intenzivnijoj meri, jer muzika nalazi put ka srcu čak i kad dete ne razume tekstualni deo predstave i sadržaj priče. "Čarobna frula" predstvlja nesumnjivo muzičko remek-delo koje neminovno dopire do srca najmlađih, te će i ona deca koja operu jos nisu gledala, posredstvom Mocartovog muzičkog genija, neosetno primiti u srce tu umetnost", tvrde u Madlenianumu.

Sadrzaj dela ima nekoliko "priča u priči", a u svojoj suštini je fantastičan, bajkovit i predstavlja sukob dobra i zla. Dva sveta, podzemni svet mraka predstavlja zla Kraljica noći, a svet svetlosti, pravde i dobrote Sarastro. Zla Kraljica noći želi da se domogne čarobne frule koja ima magičnu moć i želi da njome pokori svet. "Čarobna frula" za mnoge je simbol snage same muzike i muzičke umetnosti. Međutim, svet zla i tame propada, a svetlost nadvladava i magična moć čarobne frule se koristi na radost i za sreću svih.

Pogledajte kako to izgleda na sceni:

This video requires the free Flash plugin.Unesite komentar:
"MOCART ZA DECU opera "Čarobna frula" u Madlenianumu"

Write a comment

  • Required fields are marked with *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
 
Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT