PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Interaktivna plesna predstava za decu

Savremena interaktivna plesna predstava za decu „Naglavačke“ biće izvedena u subotu 5. marta od 12 i 17 sati u Pozorištu "Duško Radović" u Beogradu (Aberdareva 1). Predstava se preporučuje za uzrast od 4 do 8 godina.

- „Naglavačke“ je predstava koja predlaže najmlađoj publici jedinstven susret sa savremenim plesom. Obraćajući se dečijoj radoznalosti, predstava na specifičan način stimuliše percepciju i interakciju i poziva decu da učestvuju, istražuju i otkriju sebe i druge kroz neobično vizuelno i fizičko iskustvo. Njihova uloga i učešće u izvođenju ih ohrabruje i podstiče da vide sebe i druge iz nove perspektive, poziva ih na saradnju, intrigira njihovu radoznalost i doprinosi njihovom shvatanju plesa i umetnosti. Estetika predstave insistira na minimalizmu i jednostavnosti. Odstupanjem od uobičajenih pozorišnih konvencija predstava daje prednost spontanosti, riziku i ‘open end’ pristupu - objašnjava Dalija Aćin Telander, koja je, zajedno sa Keren Levi (Holandija/Izrael), autorka koncepta i koreografije ove predstave.

Korišćenjem predmeta dostupnih u svakodnevnom životu, sa akcentom na recikliranje, kao i korišćenjem svedene, ‘old school’ tehnologije sadržaji predstave ostavljaju puno prostora deci za domaštavanje i razigravanje. Brojna istraživanja potvrđuju važnost interaktivnih susreta dece sa umetnošću. Stimulativna iskustva koja podstiču na učešće kroz pokret i kreativnost povećavaju samopouzdanje i kreativnost.

Za muziku u predstavi zadužen je Tian Rotvel (Holandija), a igraju Milica Pisić, Jovana Rakić Kiselčić, Vladimir Arsenijević.Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT