PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Danas na Zvezdarištu: "Antuntun", "Mali Princ" i "Patuljak nosonja"

Dečji festival “Pozorište Zvezdarište” nam u ponedeljak, 23. aprila 2012. godine u beogradskoj Ustanovi kulture “Vuk Karadžić“, predstavlja više dečjih pozorišta iz regona. U podne će Slovensko narodno gledališče Nova Gorica izvesti predstavu „Antuntun“, od 16 sati sa predstavom „Mali Princ“ nastupa sarajevski Studio lutkarstva, Altteatar i KSC Bugojno (BiH), a sat kasnije Pozorište lutaka Niš sa „Patuljkom nosonjom“.
Antuntun je jedan u narodu najomiljenijih junaka poznatog hrvatskog pesnika Grigora Viteza. Antuntun ima nesvakidašnji način života, a neobično srce pruža svima. Kroz doživljaje malog junaka, predstava želi predškolskoj deci i učenicima nižih razreda osnovne škole, da dočara mnoge različitosti.
Predstava Mali princ namenjena je, osim učenicima viših razreda osnovnih škola, i svakome ko još uvek veruje u prijateljstvo, ljubav i čovečnost.
- Ova poetski intonirana priča o prijateljstvu, ljubavi i privrženosti, otvorila je mogućnosti scenskoj igri, koja se kreće od radosnog lirizma do lirski intonirane drame. Kako je ova priča preneta na otpad kao današnju i civilizacijsku pustinju ljudi, tragalo se za svojim izvorom, putem koji će nas povesti u jedan drugačiji svet koji je uvek tu negde, ali je zatrpan ljudskim nehatom i nebrigom, odbačen i zaboravljen, no pulsira i čeka, jer Istina  je očima nevidljiva, samo se srcem dobro vidi – kaže rediteljka i dramaturg Dubravka Zrnčić Kulenović.
“Patuljak nosonja” je potresna, poučna i mistična priča, čija je osnovna tema prevrtljivost ljudskog života. U životu često stvari nisu onakve kako izgledaju. Iza ružne i deformisane spoljašnjosti, krije se osećajna duša i dobro srce. “Patuljak nosonja” je romantična priča o tome kako u najtežim životnim trenucima, čovek može da promeni svoju sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu.

 Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT