PovediMe.Info - portal za decu
Ukoliko želite da primate informacije o novim dešavanjima na E-mail, prijavite se OVDE

Beogradske avanture

Ako ste mislili da se priča o Srrčinu završava sa Aerodromom "Nikola Tesla" i da tamo nema šta da se vidi, prevarili ste se. Ova beogradska opština vam može prirediti jedan nezaboravan vikend.
Dvorski kompleks na Dedinju je otvoren za redovne obilaske do 31. oktobra, svake subote i nedelje, u dva termina, od 10.30 i 13.30 časova.
Šetnja Skadarlijom u predvečerje zimskog dana zna da bude potpuno bajkovita, naročito u kombinaciji sa kafanom "Šešir moj".
Kako se proizvodi voće, grožđe, žitarice, industrijsko bilje, kako se uzgajaju rečne ribe, čuvaju pčele i pravi med, možete saznati i videti, verovali ili ne, i u Beogradu - na Oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda - "Radmilovac" :)
Ako ste mislili da se podrazumeva da su sve dečije zimske čizme nepromočive, gadno ste se prevarili. Naći deklaracijski nepromočive dečje čizme u Beogradu ravno je traženju igle u plastu sena. Prosto da ne poverujete.
Ukoliko želite da pobegnete u prirodu, na selo, a da opet budete nadomak Beograda, etno domaćinstvo, restoran i konaci "Zornića kuća" su pun pogodak za vas. Vodeći računa o potrebama savremenih kampera, oni su u dosadašnju ponudu uvrstili i kamp, a tu su i mnogi prateći sadržaji: radionice za oslikavanje suvenira namenjene najmlađima, zatim jahanje konja, odbojka na pesku, mali fudbal, vožnja bicikla...
"Tramvaj zvani Beograd" besplatno je turističko razgledanje grada uz pratnju vodiča.
Poneki naučni vremeplov koji vraća u daleku i blisku prošlost, nekoliko sastanaka na brzaka sa nikad zanimljivijim naučnicima uz tajanstveni lov na blago i ostale avanture samo su neki od razloga zbog kojih će se Beograđani i Beograđanke 26. septembra, u 5. Noći istraživača, sasvim sigurno zaljubiti u nauku.
Od 10. aprila, Sahat kula na Beogradskoj tvrđavi ponovo će biti otvorena za posetioce. Nakon rekonstrukcije prilaza i radova na satnom mehanizmu, Kula će ponovo biti dostupna za razgledanje svakog dana (i vikendom) od 11 do 19 časova.
Zbog ogromnog interesovanja, Klaster puteva kulture će organizovati u ponedeljak, 30. septembra od 18 sati još jedan besplatan obilazak stogodišnjih kabineta Elektrotehničkog fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 73, Beograd). U pitanju je jedna od ta;aka na kulturno turističkoj ruti Putevima Tesle kroz Srbiju.
Projekat Putevima Tesle i Klaster puteva kulture priključuju se prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama. Deo sredstava od turističke ture Putevima Tesle kroz Beograd biće izdvojen za decu iz ugroženih područja, buduće male naučnike.
U okviru manifestacije “24 sata elegancije”, u subotu, 6. septembra „Beogradski Classic Car Show 2014” predstavlja zvezde među automobilima u vlasništvu najpoznatijih kolekcionara na svetu. Paradni defile najlepših klasičnih automobila odigraće se na stazi oko Kalemegdana kojom se vozila famozna trka Formule 1 davne 1939. godine.
Kriva soba, bicikl koji pravi struju, modeli planeta, vazdušni top, eho tube, soba od ogledala, DNK model, te razne iluzije, logičke igre i zagonetke, samo su deo interaktivnog Naučnog centara Muzeja nauke i tehnike u Beogradu (Dobračina 51), koji je otvoren u petak, 4. oktobra. U pitaju je prva muzejska stalna postavka ovog tipa u Srbiji i regionu.
U okviru programa "Približimo institucije građanima", razgledanje Doma Narodne skupštine i zgrade Presedništva Republike Srbije organizuje se 6. septembra 2014. u 9.30 časova.
Pridružite se kustosima Muzeja istorije Jugoslavije u nesvakidašnjoj i zanimljivoj biciklističkoj turi kroz Novi Beograd. Lagana vožnja biciklom od Ušća do Studentskog grada u trajanju od 2,5 sata pruža vam mogućnost da se na kreativan način upoznate sa kulturom i istorijom grada.
Udruženje za edukaciju "Volim prirodu", u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd, pokrenulo je jedinstveni ekološki program za decu. Program je namenjen deci uzrasta od 4 do 10 godina, a cilj je da se kod dece razvija svest o važnosti prirode i odgovornom odnosu prema prirodnoj sredini i njenim resursima.



Povedime.Info
Povedime.Info
Povedime.Info
banner3
Copyright (c) 2016 by PovediMe.info. Crteži: Aca Sretenović, CMS: reSPOT